Daniela Mihalciac | Introducere în Yoga: concepte, filosofie și practică

daniela-mihalciac-introducere-in-yoga

Când am reascultat discuția cu Daniela, am avut parte de o realizare care m-a lăsat fără cuvinte. Începusem interviul cu entuziasm, dar foarte ușor și subtil, energia si calmul ei m-au liniștit. Iar asta o să auzi și tu. Dacă nu aș fi avut ocazia să înregistrez discuția noastră, probabil nu aș fi conștientizat cu adevărat energia pe care Daniela o emană.

Acum mi-e clar că pentru ea, într-adevăr, yoga a devenit un stil de viață. Iar acest efect de liniștire îl va avea asupra ta, ori de câte ori ai ocazia să stai la o discuție, sau să participi la una dintre clasele ei de yoga. Am plecat, atât de la clasele ei cât și de la acest interviu, mai calmă, mai optimistă și mai cu fruntea descrețită.

Daniela Mihalciac este instructor de yoga acreditată de către Yoga Alliance. Călătoria ei spre yoga, a început printr-o curiozitate față de istoria religiilor, urmată de cursuri cu rol de autocunoaștere, studii despre alimentație naturală, astrologie și introspecție prin jurnal, ulterior continuând cu studii superioare în filologie și jurnalism. Pasiunea pentru latura spirituală și-a descoperit-o și cultivat-o prin călătoriile în India. Aici a realizat că poate integra valorile spirituale ale practicii yoga în viața ei, devenind mai conștientă de lumea și oamenii din jurul ei și dăruind din inimă.

M-am dus spre Daniela și spre această discuție cu un set de idei deja formate despre partea fizică a practicii yoga și o idee foarte vagă despre filosofie și partea spirituală. Dacă până acum priveam yoga ca pe un workout și, în unele situații, niște posturi la care pot numai să visez că le voi face vreodată, Daniela mi-a reamintit cu blândețe că filosofia și conceptele care stau la baza practicii yoga au mai puțin de-a face cu posturile avansate și flexibilitatea, și mai mult cu dobândirea unui echilibru mental, pe care să îl poți extinde de pe saltea în viață.

Episodul întreg îl poți asculta mai jos.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *