Ion Surdu | Cum construiești un mindset de campion

ion-surdu-mindset-campion

Când am ajuns la Ion, întârziasem deja și aveam de gând și să-l țin treaz până la miezul nopții – deși el are un program destul de strict de odihnă. Cu toate astea, m-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și s-a oferit să-mi pregătească un ceai. Eu aveam emoții mai mari decât el.

Am pregătit setup-ul în timp ce ascultam meciul de MMA care mergea la TV în fundal. Încă un indiciu despre cât e de dedicat în ceea ce face, ma gândeam. Am auzit un cuvânt din partea comentatorilor, care îmi suna cunoscut.
– Ce e “harasho”?
– Bine. Frumos.

Ion Surdu este luptător profesionist de MMA, cu un palmares de 10 victorii consecutive la activ. A plecat din Republica Moldova la vârsta de 16 ani ca să-și urmeze pasiunea pentru sport și să construiască o carieră din asta. Acum foarte mulți îl recunosc drept câștigătorul Exatlon Romania 2019.

După ce a pregătit ceaiul, am decis că cel mai comod ne-ar fi sa ne așezăm pe jos, pe niște perne, în jurul măsuței de cafea. Am povestit despre începuturile lui, cum a ajuns să practice acest sport, ce înseamnă pregătirea dinainte de meci, ce se întâmplă când intri în cușcă și ce înseamnă să îți antrenezi psihicul să fie pregătit pentru un asemenea moment. MMA-ul, după cum spune și Ion, este un sport dur, în care, dacă nu ești dedicat și pregătit să dai 100%, nu ai ce căuta.

Două ore și jumătate mai târziu îmi dau seama – poate din felul în care Ion mi-a povestit despre parcusul lui că e încântător pe unde ne poartă pasiunile noastre, că norocul ar face bine să te găsească muncind din greu pentru scopul tău, și că ar fi bine să nu subestimăm impactul imens pe care oamenii cu care ne înconjurăm îl pot avea în șirul de întâmplări pe care îl numim viață.

Episodul întreg îl poți asculta mai jos.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *