Vlad Crișan Pop – Lecții învățate din cele mai dure ultramaratoane

vlad-crisan-pop-ultramaraton-6633-arctic-ultra

În 2019, Vlad Crișan Pop a alergat și a câștigat cursa de 193 km la 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume. Motivația lui? Să susțină prin eforturile lui supraumane proiectul 100 de burse educaționale în valoare de 600.000 lei pentru 100 de copii cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP Ce e și mai uluitor e faptul că Vlad a câștigat cursa în 35 de ore și 25 de minute. În tot acest timp a cărat dupa el și o sanie de 35 de kg și a apucat să doarmă doar o oră jumate după 100 de km parcurși, la unul din punctele de contact cu organizatorii.

Vlad susține cauza căreia i se dedică din tot sufletul, antrenându-se în continuare pentru a participa în cadrul aceluiași ultramaraton în 2021. De data asta, la cursa de 620 km.

Am stat la o cafea și m-am bucurat să-mi povestească despre experiențele lui, despre momentele de cumpănă care l-au propulsat într-o nouă călătorie, despre motivația lui și scopul pentru care se supune unor condiții atât de crunte precum cele de la cercul polar arctic. Mi-a povestit despre întreg spectrul de emoții și luptele mentale prin care a trecut, despre halucinații, despre amintiri refulate care au ieșit la suprafață în momentele în care era doar el, sania și albul nemarginit. Mi-a mai spus și cum se pregătește acum pentru următorul ultramaraton, având în spate experiența curselor anterioare și de ce în viață avem cu toții nevoie de momente grele care ne testează voința și angajamentul.

Întregul episod îl puteți asculta mai jos. Enjoy!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *